Лазерно гравиране

Гравюрите датират още от далечни времена, като начин за рисуване. Съвременните „чук и длето“ са лазерите. Първият лазер в България е пуснат през 1964 година. След появата си през 60-те години те се развиват много бурно, а приложението на изходящите им продукти нараства с всеки изминал ден. Принципът на лазерното гравиране се състои в три основни елемента – повърхност, контролер и лазер. Те служат за „отпечатването“ на изображения върху дадения материал. Предимството пред ръчната изработка е по-прецизната и по-производителна изработка на елемента. Лазерното гравиране, като технология за изобразяване върху широк спектър от материали е предпочитан метод , тъй като с него се постига изключителна точност, бързина, качество и дълготрайност на изображенията и графиките. На база опита и съвременната технология, с която разполагаме, ние ще Ви предложим качествени услуги, на разумни цени, независимо дали става дума за производство на конвенционален продукт или разработка на индивидуален проект.
Ние предлагаме лазерно гравиране на стъкло, дърво, плексиглас и кожа.
Ако търсите най-бързият и най-трайният начин за надписване и изобразяване, то Вие сте попаднали на точното място! Когато говорим за лазерно гравиране, като една модерна технология за трайно отпечатване на изображения и символи върху най-разнообразни материали, ние сме разделили услугите, които предлагаме в няколко основни категории. Ако не намирате търсената услуга или продукт свързана с лазерното рязане и гравиране, моля свържете се с нас за да обсъдим реализацията им!

Материали за лазерно гравиране

Разделихме някои от основните и най-често използвани за гравиране материали в следните категории:

Факти за лазерното гравиране

Обща информация

Наименованието лазер (LASER) e абревиатура от „Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation“. Лазерното рязане е технология, която се  използва множество разнообразни материали, като обикновено се използва за промишлени производствени приложения, но с развитието на технологията и увеличаване на нейната достъпност, започва да се използва от учебни заведения, малки предприятия, и любители. Лазерното рязане работи на принципа на насочване на силно концентриран лъч с голяма мощност на изхода на лазера, с помощта на компютър, с който се управлява целият процес. Последством обработката, според вида на материала той или се топи, изгаря, изпарява се, или се издухва от струя от газ, оставяйки ръб с перфектен завършек. Индустриалните лазери се използват за обработка на  листови материали, а в някой случай и структурни или тръбни материали. В днешно време използването им за лазерно гравиране все повече навлиза в ежедневието ни и производствените практики.

Първият лазер

През 1965 г., първата производствена машина за лазерно рязане се използва за пробиване на отвори в производствена матрица. През 1967 г. британски учени разработват технология за рязане на метали с кислородна струя в областта на сряза. В началото на 1970 г., тази технология е пусната в производство за обработка на титан за космически приложения. В същото време CO 2 лазерите са адаптирани за обработка на неметали, като например текстил, плексиглас, дърво, MDF и др. тъй като

Видове лазери и лазерно гравиране

Съществуват три основни типа лазери използвани в лазерното рязане. CO 2 лазерът е подходящ за рязане, пробиване и гравиране. Неодимовият (Nd) и неодим итрий-алуминиев гранат ( Nd-YAG ) лазери са идентични по стил и се различават само по вида на приложението им. Nd се използва за разпробиване и на места където се изисква висока енергия, но ниска повторяемост на обработката. Лазер Nd-YAG се използва, когато е необходима много висока мощност и за пробиване и гравиране. Както СО 2 и Nd / Nd-YAG лазери могат да бъдат използвани за заваряване. Ние разполагаме с модерна CO2 лазерна технология предлагаща отлични резултати при лазерно гравиране!

Формуляр за запитване