Лазерно рязане

Лазерното изрязване, като технология за изрязване на широк спектър от материали е предпочитан метод, тъй като с него се постига изключителна точност, бързина и качество. На база опита и съвременната технология, с която разполагаме, ние ще Ви предложим качествени услуги, на разумни цени, независимо дали става дума за производство на конвенционален продукт или разработка на индивидуален проект. Ние предлагаме бърз, точен и икономически изгоден метод за лазерно рязане на разнообразни материали с различни приложения. Материалите обработвани чрез лазерно рязане се отличават с висока гладкост, отлично качество на срязовете и в масовият случай не се нуждаят от допълнителни обработки.

Бизнес партньорство

Ако представлявате фирма, имаща необходимост да ползва услуги свързани с лазерно рязане, или търгувате с продукти на тази технология, в наше лице може да срещнете надежден и коректен бизнес партньор. За целта е необходимо единствено да се свържете с нас, за да обсъдим подробностите и изградим системата на коопериране. Като производител на плексигласови изделия, рекламни съоръжения и други продукти получени чрез технологията на лазерно рязане и гравиране, бихме могли да намерим допирни точки в работата с тях – производство, търговия или като посредник на тази услуга.

Факти за лазерното рязане

Обща информация

Наименованието лазер (LASER) e абревиатура от „Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation“. Процесът на лазерно рязане е базиран на технология, която се  използва множество разнообразни материали, като обикновено се използва за промишлени производствени приложения, но с развитието на технологията и увеличаване на нейната достъпност, започва да се използва от учебни заведения, малки предприятия, и любители. Лазерното рязане работи на принципа на насочване на силно концентриран лъч с голяма мощност на изхода на лазера, с помощта на компютър, с който се управлява целият процес. Последством обработката, според вида на материала той или се топи, изгаря, изпарява се, или се издухва от струя от газ, оставяйки ръб с перфектен завършек. Индустриалните лазери се използват за обработка на  листови материали, а в някой случай и структурни или тръбни материали.

Първият лазер

През 1965 г., първата производствена машина за лазерно рязане се използва за пробиване на отвори в производствена матрица. През 1967 г. британски учени разработват технология за рязане на метали с кислородна струя в областта на сряза. В началото на 1970 г., тази технология е пусната в производство за обработка на титан за космически приложения. В същото време CO 2 лазерите са адаптирани за обработка на неметали, като например текстил, плексиглас, дърво, MDF и др. тъй като

Видове лазери и лазерно рязане

Съществуват три основни типа лазери използвани за лазерно рязане. CO 2 лазерът е подходящ за рязане, пробиване и гравиране. Неодимовият (Nd) и неодим итрий-алуминиев гранат ( Nd-YAG ) лазери са идентични по стил и се различават само по вида на приложението им. Nd се използва за разпробиване и на места където се изисква висока енергия, но ниска повторяемост на обработката. Лазер Nd-YAG се използва, когато е необходима много висока мощност и за пробиване и гравиране. Както СО 2 и Nd / Nd-YAG лазери могат да бъдат използвани за заваряване.

Формуляр за запитване