Рязане на плексиглас с лазер

Тези методи за рязане на плексиглас, позволяват производството на оригинални изделия с уникални размери, разнообразни по форма и с причудлив дизайн. Лазерното рязане на плексиглас осигурява точност на рязане на детайлите 0,015 мм. Ръбовете на детайлите изрязани от този материал са с полиран и перфектен завършек. Това прави крайния продукт с уникален изискан вид. Този метод значително намалява количеството на отпадъци от основния материал. Външната реклама, изготвена с помощта на лазер, успява да задоволи желанията дори и на най-взискателните клиенти. Лазерната машина дава възможност да се изрежат контури с различна форма при различна дебелина на материала, при това винаги с отличен резултат!

Вералит

Към групата на плексигласа причисляваме и лазерното рязане на Вералит (PET). Плоскостите Вералит са от полиетилен терефталат  и са изключително устойчиви на удар, атмосферни условия и на химически вещества, лесно се обработват и термоформоват. Удобни са за употреба в хранителната промишленост съгласно критериите FDA/BGA и отговаря на критериите на негоримост на DIN 4102/1Y, BS476, Part 7. Плоскостите намират приложение за изработка на светещи тела, защитни стъкла на машини и превозни средства, в интериора на сгради, МПС, и др. Листовете с антирефлексно покритие защитават картини и цифрови разпечатки от механично увреждане и от УВ лъчи на открито.

Производствени възможности

 • Рязане на лят или екструдиран плексиглас с дебелина до 25мм на един пас;
 • Рязане на всички видове плексиглас – прозрачен, цветен, лят, екструдиран;
 • Рязане на детайли с големи габарити;
 • Изключителна точност на детайлите;
 • Рязане на вералит;
 • Възможност за проектиране на изделия по индивидуален проект.

Предимства

 • Перфектно полирани краища на изрязания детаил;
 • Бърза изработка;
 • Прецизни резултати;
 • Без необходимост от допълнителна обработка;
 • Проектантски услуги.

Специфичности при лазерното рязане на плексиглас

 • Ръбовете изрязани на лазер не са подходящи за лепене с голяма част от предлаганите лепила, поради натрупване на напрежения по сряза, предизвикани от термичната обработка. При лепене се получават напуквания. Алтернатива е фрезоването на ръбовете, които се слепват, или отгряване на материала.

Производство

Лазерното рязане на плексиглас прави възможно производството на редица продукти, като едно от  най-срещаното им приложение е в сферата на търговското оборудване.  Екипът на „LASER-BG.com“ разработи за своите клиенти on-line магазин за плексигласови изделия – plexbg.com

Разделихме произвежданите продукти на няколко основни категории:

 

 Интересно

Полиметилметакрилатът, широко известен с търговското наименование плексиглас, е синтетичен термопластичен прозрачен полимер от семейството на акрилните пластмаси. Често се използва като алтернатива на стъклото, но за разлика от него могат да бъдат както прозрачни,  така  и  в  богата цветова  гама, като освен това той е и термопластичен, което позволява той да бъде огъван в различни форми. Освен тези показатели, той е подходящ и за гравиране. Плексигласът се използва за производство на различни табели, външни реклами, сувенири, мостри на продукции и други.

Бизнес партньорство

Благодарение на професионализмът и коректното ни отношение към клиенти и партньори, PLEXBG и LASER-BG се налага като водещ Български производител на плексигласови изделия.

Ако желаете да бъдете наш бизнес партньор при производството и търговията с плексигласови изделия, свържете се с нас за да обсъдим детайлите по условията на съвместна работа!

Формуляр за запитване